Az angolétkezés eltér a magyartól.A főétkezés a vacsora, míg ebédre csupán egy szendvicset vagy gyorsételt kapnak be. Hétvégén népszerű a brunch vagy a vasárnapi ebéd, míg a fizikai munkások körében a kiadós angol reggeli kihagyhatatlan.
a magyar konyha jellemzŐi "Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja a következőt, s mikor már az e
A magyar konyhaés gasztronómia kialakulása Egy nép étkezési kultúrája, szokásai, konyhájának fejlődése az adott nép történelmével szorosan összefügg. A honfoglalás előtti korban az előmagyarok az uráli őshazában halászattal, vadászattal, gyűjtögetéss
Van, aki fával tüzelt, más gázzal. Egyiknél a villany segített, másiknál meg a rendőrök jöttek ki - a csodálatos Fortepan képarchívumot böngésztük át, hogy meglessük, hogyan változtak a magyar háztartások konyhái és főzési szokásai.
A bolgár konyha (Mindmegette) A bolgár, görög, albán konyha és étkezési szokásai (Balkán) Bulgária nemzeti ételei (Utazás-nyaralás) Bulgária - helyi konyha (Invia) Rózsa, sopszka, tarator (Pink) Bolgár útinapló: tengerre magyar! A bolgár konyha (Poin
A magyar konyha alapvetően nehéz, húsos ételeket, cukros édességeket kínál, de már egyre többen kutatják és kínálnak egészséges reform megoldásokat, amelyek segítségével ...
A román konyha és étkezési szokásai. A román konyha kialakulásában szerepet játszott a magyar erdélyi konyha, a francia, a szerb, a török, a bolgár konyha is. A levesek nagy részét erjesztett ciberével készítik, tejfölözik. Fűszerként babérlevelet, c
Régi magyar halételek Szerzők: Kozmér György, Tusor András Kiadó: Kossuth Kiadó (1991) A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...
A nemesség és a polgárság étkezési szokásai a gusztáviánus kortól (az 1770-es évektől az 1810-es évekig) kezdve mentek át jelentős változáson. Ekkor kezdődött - svéd közvetítéssel - a francia hatás, amely szerencsésen keveredett a szintén franciás je
A magyar konyha jellegzetesízvilága semmi mással össze nem hasonlítható. A sajátos ősi hagyományokat továbbfejlesztette és gazdagította a történelem során. Sok vihart megélt évszázadok kötötték össze más népekkel sorsunkat és életmódunkat, az évszáza